fbpx
Політика

Томенко вважає за необхідне перевірити дії керівництва АТО у випадках так званого «дезертирства» солдат

Народний депутат України, радник президента України Микола Томенко вирішив прокоментувати справу так званого «військового дезертирства солдат», зокрема суд над бійцями 51-ї механізованої бригади в Запоріжжі.

 Як зазначив політик, в першу чергу необхідно провести неупереджене і об’єктивне розслідування даної справи, щоб перевірити адекватність та правильність дій військового керівництва АТО і командирів, які забезпечували роботу підрозділу.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 За його словами, він спілкувався з родичами військовослужбовців, які розповідали про те, що українські військові, перебуваючи в оточенні, не мали ні чітких вказівок щодо своїх подальших дій, ні забезпечення озброєнням і харчуванням.

 Таким чином, як зізнався Микола Томенко, він не визнає публічного «судилища» над солдатами, які в силу обставин, що найчастіше не залежать від них, виявилися в оточенні і потім на території Росії.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 «Перш за все, такі випадки мають розслідуватися з точки зору професіоналізму та адекватності дій військового керівництва і керівників операцій, при яких наші солдати потрапляли в оточення», – підкреслив депутат.

Читайте також: