fbpx
Політика

Порошенко хоче відправити воєнкомів в зону АТО, а на їх місце поставити поранених офіцерів

За останні два місяці зона проведення антитерористичної операції скоротилася на три чверті. Це дало можливість мільйонам людей повернутися до нормального життя. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на нараді з керівниками силових відомств держави, повідомляє прес-служба глави держави.

«Мужністю і героїзмом, доблестю і ціною свого життя української воїни день за днем відвойовують нові населені пункти, звільняють нові території від окупації бандитів – найманців», – розповів про досягнення АТО Петро Порошенко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Президент підкреслив, що всі операції щодо звільнення окупованих територій мають на меті максимальне скорочення людських втрат – як серед мирного населення, так і серед військових.

Щодо чергової хвилі мобілізації, то Петро Порошенко звернувся до генпрокурора та голови СБУ з проханням розглянути пропозицію, щоб воєнкоми несли відповідальність за якість кадрового складу при мобілізації. Президент не виключає введення практики, коли бойові офіцери з фронту, які отримали поранення, працюватимуть у військкоматі, навіть на посадах воєнкомів або їх заступників, а воєнком на 45 діб поїде служити.

Читайте також: