fbpx
Політика

У Казахстані кажуть, що не давали Віктору Пшонці громадянство

Колишній генеральний прокурор України Віктор Пшонка не звертався в офіційні органи Казахстану з клопотанням щодо отримання дозволу на проживання чи громадянства. Таку інформацію оприлюднив Нуржан Айтмаханов, офіційний представник Міністерства закордонних справ Казахстану. Слова Нуржан Айтмаханова передає агентство «Радіо Свобода».

За інформацією представника МЗС Казахстану, Віктора Пшонка не значиться в переліку осіб, які раніше перетинали державний кордон Казахстану. Також Нуржан Айтмаханов сказав, що екс-генпрокурор України тимчасово не реєструвався в Казахстані.

У Міністерстві закордонних справ повідомили, що по базі даних документованого населення Казахстану були перевірені всі особи на прізвище Пшонка. Зокрема, влада Казахстану перевірила навіть на ім’я «Пшонка Віктор Павлович». Як запевнили в МЗС, на дану особу «відсутні відомості про документування за документами, що посвідчують особу громадянина Казахстану».

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Нагадаємо, що раніше в Генеральній прокуратурі України повідомили про перевірку інформації з приводу можливого отримання Віктором Пшонкою громадянства Казахстану. Як відомо, колишній генеральний прокурор України Віктор Пшонка залишив Україну після відсторонення екс-президента Віктора Януковича.

Влада України звинувачує  екс-генпрокурора у привласненні бюджетних коштів, хабарництві та зловживанні владою.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше повідомлялося, що Росія збирається порушити кримінальні справи проти екс-влади України. МВС РФ планує відкрити проти втікачів чиновників кримінальні справи, щоб відібрати викрадені з України кошти.

«Проблема в тому, що всі ці перераховані вище негідники не представляють для Путіна ніякої політичної цінності. Виступати і агітувати за Новоросію вони не хочуть і не вміють», – заявили в МВС України.

Читайте також: