fbpx
Політика

Гриценко знову пропонує повернути українських миротворців на Батьківщину

 Народний депутат України Анатолій Гриценко в черговий раз заявив, що необхідно повернути на Батьківщину українських миротворців. Він нагадав, що порушував це питання ще в березні, щоб посилити українську армію бойовими і транспортними вертольотами і льотчиками, які мають досвід виконання бойових завдань у складних погодних умовах на території з ворожо налаштованим населенням.

«На жаль, наш миротворчий контингент додому все ще не повернули, ні з Ліберії, ні з Косово, ні з інших точок», – зазначив Анатолій Гриценко.

При цьому депутат звернув увагу на те, що зараз виникла інша загроза, в тому числі і для українських миротворців – це стрімке поширення вірусу Ебола. Анатолій Гриценко нагадав, що це дуже небезпечний вірус, проти якого ще не розробили вакцину і в 90 % якого заражений гине.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За його словами, найгірше, що сплеск вірусу зараз відбувається якраз в регіоні базування українських миротворців, в першу чергу в Ліберії, а також в Конго та Сьєрра -Леоне.

«Кількість інфікованих вже понад 1300 осіб. За тиждень кількість жертв зросла з 57 до 729 осіб», – розповів політик.

Як повідомив Анатолій Гриценко, в Ліберії, де базується близько 250 українських військовослужбовців, зараз встановлюють санітарні кордони і обмеження, відправляють у відпустку держчиновників, зупиняють роботу дитячих і шкільних установ. Він переконаний, що в цих умовах, щоб зберегти здоров’я миротворців і не допустити поширення вірусу на територію України, президент повинен прийняти відповідальне рішення про повернення миротворців з Африки. Крім того, для посилення військового угруповання на Донбасі Анатолій Гриценко пропонує заодно повернути і миротворців з Косово.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Україна має право на таке суверенне рішення, тим більше, що європейські і американські партнери не надто поспішають надавати нам військову або військово-технічну допомогу», – підсумував він.

Читайте також: