fbpx
Економіка

Верховна Рада прийняла секвестр держбюджету-2014 і зміни до Податкового кодексу

Народні депутати України на позачерговому засіданні 31 липня підтримали проект закону № 4308а про внесення змін до закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо коригування показників). "За" проголосували 305 народних депутатів. Також Верховна Рада проголосувала за внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України, що припускають збільшення надходжень до державного бюджету. А от за третій урядовий законопроект про реформування ГТС України нардепи вирішили не голосувати, а відправили його на доопрацювання.

Президент України Петро Порошенко, присутній у сесійній залі і спостерігав за процесом голосування, після звернувся до парламентарієм з промовою. Зокрема, він зазначив, що сьогоднішніми діями Верховна Рада продемонструвала, що вона разом з народом.

«Ставлення нардепів до українського народу, до української армії не залежить від того, є в парламенті коаліція чи ні… Ми продемонстрували, що український народ і парламент можуть бути єдиними, і в мене немає сумніву, що ми це будемо демонструвати далі», – зазначив глава держави.

Водночас він акцентував увагу на тому, що перевибори Верховної Ради – це вже реальність. Їх вимагає народ, і вони відбудуться.

Читайте також: