fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Активна фаза АТО може завершитися до осені – начальник Генштабу

Активна фаза антитерористичної операції на сході України може закінчитися раніше, ніж через місяць. Таку думку висловив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко. Свої коментарі щодо ходу антитерористичної операції на сході України Віктор Муженко висловив в інтерв’ю «Новому часу».

«Я б не хотів називати конкретні терміни, але активна фаза антитерористичної операції буде завершена вже в недалекому майбутньому. Я не хочу наперед загадувати, називати кількість місяців і днів. Напевно, це буде раніше, ніж через місяць», – заявив Віктор Муженко.

Начальник Генерального штабу Збройних сил припустив, що Україна зможе обійтися і меншим обсягом мобілізованих громадян, ніж раніше задекларували у Верховній Раді. За його словами, мобілізація в Україні потрібна, але в менших обсягах, ніж було задекларовано в парламенті.

«Напевно, ми прийдемо до цього, і чисельність мобілізованих громадян буде меншою, ніж планувалося», – підкреслив Віктор Муженко.

Варто відзначити, що за останні тижні українські силовики в декілька разів зменшили територію, яка знаходиться під контролем проросійських терористів. У свою чергу, народні депутати у Верховній Раді прийняли закон про часткову мобілізацію в Україні. Крім того, парламентарії розширили вік військовослужбовців у запасі, яких можуть мобілізувати.

 

Читайте також: