fbpx
Політика

Парламент забезпечив армію фінансуванням – Ковальчук

 Як повідомив лідер парламентської фракції «УДАР » Віталій Ковальчук, підтримавши сьогодні урядові законопроекти, Верховна Рада забезпечила українську армію необхідним фінансуванням.

 «Прийнявши відповідні законопроекти, ми отримали близько 11 мільярдів гривень. 9 000 000 000 передбачені на фінансування Збройних Сил України, і майже 2 мільярди – на відновлення зруйнованої інфраструктури в Донецькій і Луганській областях», – уточнив політик.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 За його словами, тепер, з моменту вступу закону в силу, кожен громадянин буде притягнутий до забезпечення Збройних Сил через військовий податок, який становить 1,5 % на фонд заробітної плати.

 Як вважає Віталій Ковальчук, українці з розумінням поставляться до цього рішення, поки не буде успішно завершена антитерористична операція.

 Також він прокоментував закон про газотранспортну систему, повідомивши, що депутати прийняли рішення доопрацювати відповідний законопроект і відправили його на повторне друге читання.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 «Ми запропонували відповідні правки. Цей законопроект поставили на голосування, але він не отримав достатньої кількості голосів. Але головне, що газотранспортну систему ми повинні наповнювати газом, а не законами», – підкреслив Віталій Ковальчук.

Читайте також: