fbpx
Політика

МЗС України: “Додаткові санкції – ясний сигнал для РФ”

Рішення Європейського Союзу ввести нові санкції щодо російської економіки показує, що європейська спільнота усвідомлює масштаби злочинів, які вчиняються на сході України за підтримки та участі Російської Федерації. Про це свідчить офіційна заява українського Міністерства закордонних справ.

«Важливе значення в цих санкціях також має рішення про введення обмежень на інвестиції і торгівлю на території тимчасово окупованого Кримського півострова. Також до списку санкцій були включені особи, наближені до російського керівництва, і які надають фінансову та матеріальну підтримку діям сепаратистів», – свідчить заява українського відомства.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У заяві йдеться, що Україна висловлює вдячність Європейському Союзу та іншим державам, серед яких Японія, Канада і Сполучені Штати Америки за те, що вони проявляють солідарність з українським народом. У відомстві зазначили, що введення додаткових санкцій щодо Російської Федерації допоможе відновити мир і стабільність в проблемних регіонах України.

«Ми розраховуємо, що наші міжнародні партнери спільно з Європейським Союзом і надалі будуть готові до активних і скоординованих зусиль, спрямованих на зупинку експорту з Російської Федерації агресії, тероризму і насильства.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Міністерство закордонних справ України закликає весь цивілізований світ робити спільні кроки, здатні зупинити спровоковане російською владою кровопролиття і посягання на територіальну цілісність України.

«Прийняті рішення про застосування додаткових санкцій – це сигнал для Російської Федерації. Всі дії російської сторони на території іншої держави не залишаться без належної реакції з боку світової спільноти», – упевнені в МЗС.

Читайте також: