fbpx
Політика

Жителі Закарпаття пояснили, чому виступають проти мобілізації – Пацкан

Народний депутат України від фракції «УДАР» Валерій Пацкан відвідав село Ракошино, де місцеві жителі заблокували міжнародну трасу Київ-Чоп, виступаючи проти проведення мобілізації. Про це повідомила прес-служба партії «УДАР».

 Як зазначив Валерій Пацкан, люди на емоціях і заведені. За його словами, за таких обставин почути конкретні й адекватні вимоги громадян досить складно.

 «Проте нам це вдалося. У результаті ми маємо звернення на ім’я президента з п’ятьма головними тезами щодо ситуації навколо масових акцій проти мобілізації», – розповів депутат.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Зокрема, він повідомив про те, що жителі Закарпаття закликали президента провести мобілізацію серед співробітників правоохоронних органів та інших силових структур, повернути в Україну миротворчі контингенти, відкликати із зони АТО військовослужбовців-контрактників, які знаходяться там більше трьох місяців, а також взяти на військовий облік чоловіків – переселенців зі східних областей і розробити програму добровольчої мобілізації для військовослужбовців запасу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Сам же Валерій Пацкан заявив, що дійсно необхідно мінімізувати втрати серед військовослужбовців в зоні АТО і тому залучення підготовлених фахівців, бажано з досвідом служби, мало б стати першочерговим завданням для військкоматів при мобілізації.

 «Разом з тим, варто всім усвідомити, що ніякої ротації не може бути, якщо суспільство буде блокувати планові мобілізаційні заходи армії», – додав він.

Читайте також: