fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Бійці спецпідрозділу «Артемівськ» зачистили райони, прилеглі до Горлівки

Бійці спецпідрозділу «Артемівськ», який в даний момент знаходиться на Донбасі, провели зачистку ряду районів, які прилягають до міста Горлівка (Донецька область). Таку інформацію повідомили у прес-службі спецпідрозділу «Артемівськ» на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Стало відомо, що українські військовослужбовці звільнили залізничну станцію «Микитівка», блокпост Майорський (біля зупинки «Гірка»), а також будівля ЖЕКу (вулиця Фадєєва). Раніше саме в будівлі ЖЕКу знаходився основний штаб терористів. Крім того, над будівлею дільничного пункту міліції Микитівського райвідділу бійцями спецпідрозділу було піднято український державний прапор.

«Люди, що проживають по вулиці Фадєєва, були змушені існувати в небезпечному сусідстві з бойовиками, які займали будівлю ЖЕКу протягом декількох місяців», – заявили в спецпідрозділі.

Як наголошується в повідомленні, бійці спецпідрозділу поспілкувалися і з жителями Микитівки. Єдине питання, яке хвилювало мирних громадян, це «коли українська армія звільнить прилеглі міста та жителів від терористів і бандформувань, які виступають під прапорами ДНР і ЛНР».

«Під час прощання скандували "Слава Україні, Микитівка це Україна"», – підсумували в прес-службі.

Як відомо, днем раніше бойовики відновили артобстріли житлових кварталів міста Горлівки, від яких постраждали житлові масиви «245 квартал» і «Будівельники». За наявними даними, вогонь по житлових районах Горлівки вели з боку Микитівки.

Нагадаємо, що раніше українські військові почали зачистку Іловайська та звільнення Первомайська. Крім того, 29 липня від російських найманців був звільнений населений пункт Авдіївка Донецької області. 

Читайте також: