fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Місія ОБСЄ вже працює на прикордонних пунктах на сході України

Чотири спостерігачі ОБСЄ вже приступили до роботи на державному кордоні між Україною і Російською Федерацією в Ростовській області. З такою заявою виступив керівник місії ОБСЄ в регіоні Поль Пікар, слова якого наводить кореспондент «ИТАР-ТАСС».

«Нами була створена перша група, яка готова приступити до роботи. Попереду нас чекає велика робота. На сьогоднішній день на прикордонних ділянках від нас вже працюють чотири спостерігачі. Я працюю тут в ролі головного спостерігача, а також ще є три члени адміністративного персоналу. У найкоротші терміни група буде поповнена новими спостерігачами», – прокоментував ситуацію міжнародний спостерігач.

За словами Поля Пікара, місія ОБСЄ повинна буде виконувати моніторинг роботи пунктів пропуску на російсько-українському кордоні «Гуково» і «Донецьк».

Всього в регіоні працюватимуть 13 членів ОБСЄ, що представляють вісім держав – Францію, Великобританію, Угорщину, Молдову, Киргизстан, Таджикистан, Казахстан і Україну. Місія ОБСЄ в регіоні працюватиме три місяці.

Читайте також: