fbpx
Політика

Меркель не виключає, що ЄС посилить санкції проти РФ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прокоментувала нові санкції щодо РФ. Як заявила Меркель, вона вітає рішення керівництва ЄС ввести новий пакет обмежувальних заходів щодо Російської Федерації. Про це стало відомо з офіційного повідомлення Бундесканцелярії, передає «Європейська правда».

Як стверджує Ангела Меркель, питання посилення санкцій залежатиме від поведінки російської сторони. Наприклад, санкції проти РФ можуть бути переглянуті в бік посилення.

«Тепер Російській Федерації належить вирішити, чи захоче вона піти шляхом співпраці і деескалації. Рішення Євросоюзу про санкції ще може бути переглянуте, але можливі і подальші кроки в цьому питанні», – заявила Ангела Меркель.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

На сайті німецького канцлера наголошується, що офіційний Берлін разом зі своїми партнерами в ЄС «робив усе можливе для запобігання нинішніх жорстких санкцій щодо РФ». Зокрема, європейська спільнота намагалася вплинути на Росію іншим чином. В офісі Ангели Меркель привели перелік головних попереджувальних санкцій, що застосовувалися до РФ від березня.

«Ми вже багато разів говорили, що незаконна анексія АР Крим та дестабілізація ситуації на східній Україні є неприпустимими. Отже, нинішнє рішення щодо третього рівня санкцій було неминучим», – заявила Ангела Меркель.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

За її словами, раніше глави урядів і держав ЄС неодноразово говорили, що санкції проти РФ не є самоціллю. Зокрема, рішення про санкції ЄС могли прийняти лише в тому випадку, коли воно «буде невідворотним».

Як відомо, раніше в ЄС офіційно підтвердили, що погодили новий пакет економічних санкцій проти Російської Федерації, що стосуються доступу державних банків РФ до капіталу ЄС, продукції подвійного призначення та експорту озброєнь. Також в ЄС обмежили доступ російської сторони до обладнання і технологій для нафтової галузі.

Читайте також: