fbpx
Право

У Стокгольмському арбітражі об’єднали позови «Нафтогазу» і «Газпрому»

Взаємні позови українського «Нафтогазу» і російського «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі вирішили об’єднати в одне провадження. Як відомо, компанії представили позови до Стокгольмського арбітражного суду через суперечки про ціну на поставки блакитного палива. Про це розповів глава правління українського «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Глава правління «Нафтогазу України» вважає, що об’єднання позовів в Стокгольмському арбітражі «значно прискорить початок розгляду цієї справи по суті». Як зазначив Коболєв, «газову» справу буде передано на розгляд вже найближчим часом. Також представник «Нафтогазу» не виключив такого варіанту, що до зими в Стокгольмському арбітражі приймуть рішення щодо цієї справи.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Раніше Андрій Коболєв сказав, що в «Нафтогазі» хочуть переглянути контракт з «Газпромом». Йдеться про контракт, який регламентує обсяги та умови транзиту блакитного палива через територію України (2009 – 2019 роки). Однією з пропозицій при перегляді транзитного контракту є внесення низки змін в методику обліку природного газу.

Читайте також: