fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РНБО: “Російські військові почали частіше обстрілювати українські землі”

Російські військові за добу здійснюють як мінімум 3-5 артилерійських обстрілів позицій сил антитерористичної операції і прикордонні пропускні пункти.

Такі цифри сьогодні, 29 липня, в ході прес-конференції озвучив спікер РНБО Андрій Лисенко, слова якого наводить кореспондент «Укрінформу».

«Масовані артилерійські обстріли українських прикордонних позицій з території Російської Федерації, із залученням техніки Збройних сил Російської Федерації, почалися ще на початку місяця. З кожним днем їх кількість зростає. У середньому за одну добу російськими військовими здійснюються 3-5 артилерійських обстрілів прикордонних підрозділів», – розповів про ситуацію в прикордонних районах Андрій Лисенко.

Крім цього спікер РНБО підкреслив, що україно-російський кордон в Донецькій і Луганській областях «перетворився на зону бойових дій за останні два місяці».

За словами Андрія Лисенка, на державному кордоні перша провокація відбулася ще 17 квітня цього року, коли росіяни вперше захопили український прикордонний наряд.

Читайте також: