fbpx
Політика

«Ніхто не продасть Україні навіть іграшковий безпілотник», – Геращенко

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко прокоментував можливу покупку Україною іноземного безпілотного літального апарату. Радник глави МВС упевнений, що іноземні держави не стануть продавати Україні свою авіаційну техніку. За його словами, в інших країнах не хочуть ускладнювати свої відносини з Росією. Таку думку Антон Геращенко висловив в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV.

«На сьогоднішній день жодна країна в світі не хоче продавати нам навіть іграшкові безпілотники, бо не хоче сваритися з Росією», – заявив Геращенко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Після цього радник глави МВС України нагадав, що на даний момент терористи збили близько 15 одиниць української авіаційної техніки.

«Якщо збивати наші літаки будуть такими темпами, то у нас їх, вибачте, через кілька місяців просто не залишиться», – попередив Геращенко.

Як пояснив радник міністра, близько 90 % авіаційного парку ВПС України потребує капітального ремонту. За його словами, в такий ремонт потрібно вкладати «багато мільярдів гривень». Наприклад, ремонт одного тільки винищувача Су- 27 коштує близько 50 мільйонів гривень.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Раніше повідомлялося, що в Росії розробляють ударний і розвідувальний безпілотники масою до 20 тонн.

Читайте також: