fbpx
Політика

Кабмін пропонує зайнятися патріотичним вихованням української молоді

Подальша доля України багато в чому залежить від патріотичної та відповідальної молоді. Молодіжна політика повинна здійснюватися людьми, готовими управляти собою, країною і здатними брати на себе відповідальність за майбутнє держави. Таку думку під час Всеукраїнського форуму «Трансформація державної молодіжної політики: перспектива – 2020» висловив віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич, передає прес-служба Кабміну.

Також в ході обговорення проекту Концепції державної цільової соціальної програми молодіжної політики на період до 2020 року, розробленої Міністерством молоді та спорту, віце- прем’єр запропонував доповнити її окремим пріоритетом – патріотичним вихованням.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Україна потребує патріотичної та відповідальної молоді, яка прагне жити в безпечній, багатій і шанованій у світі державі. Ми маємо колосальні традиції пластового руху, які націлені на військову підготовку, перемогу і здоровий спосіб життя, крім того, можна і потрібно пропагувати і підтримувати гру «Джура» – як якусь лайт-версію скаутингу для школярів», – зазначив Олександр Сич.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Чиновник закликав українську молодь активніше брати участь у трансформаційних процесах, які влада здійснює в державі за підсумками Революції гідності.

«Якщо хочете жити в цивілізованому суспільстві, де подолана корупція і кожному надано шанс на самореалізацію, творіть його спочатку в собі, а потім і навколо себе. Творіть українську державу і суспільство такими, щоб вони відповідали вашим очікуванням», – порадив молоді віце-прем’єр.

Читайте також: