fbpx
Політика

Яценюк закликає Верховну Раду схвалити введення додаткової ренти на нафту, газ, руду та збору для фінансування армії

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає Верховну Раду підтримати урядові ініціативи, щодо введення додаткової ренти на нафту, газ, руду, а також ввести податковий збір у розмірі 1,5 % для фінансування армії. Ці «побажання» глава Кабміну озвучив журналістам на брифінгу в понеділок, 28 липня.

«Всі, хто заробляють надприбутки в нинішніх військових умовах, повинні чесно і справедливо поділитися», – зазначив Арсеній Яценюк, коментуючи ідею введення додаткових рентних платежів на нафту і газ. Щодо руди, то уряд готовий переглядати і далі це питання, в тому випадку, якщо ставки на руду на конкурентних ринках, в першу чергу в Росії, відповідають українським.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Водночас Арсеній Яценюк пообіцяв, що військовий збір у розмірі 1,5 % як додатковий до податку на доходи фізичних осіб – явище тимчасове, до кінця поточного року. Всі кошти будуть йти безпосередньо на фінансування Збройних сил України.

Читайте також: