fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Слов’янську проводять ексгумацію поховань, залишених бойовиками – Геращенко

 Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко під час брифінгу 28 липня повідомив про те, що в Слов’янську зараз проводиться ексгумація масових поховань, залишених бойовиками. За його словами, в першому похованні вдалося виявити 14 тіл. Згідно з аналізом, четверо із загиблих є представниками місцевої протестантської церкви Преображення Господнього. Трьох з них вже вдалося ідентифікувати. Так, виявилося, що двоє – сини пастора цієї церкви. Ще 11 тіл були передані на ДНК – експертизу.

 При цьому Антон Геращенко зазначив, що згідно з показаннями місцевого жителя, який допомагав терористам з похованнями, на території міста є й інші масові поховання. Наскільки відомо, у похованнях знаходяться як невинні жертви терористів, так і люди, що воювали на стороні ДНР і російські бойовики.

 Антон Геращенко повідомив, що Україна готова забезпечити умови для російських громадян, чиї родичі можуть бути знайдені в похованнях, щоб ті могли приїхати на експертизу. За його словами, проводитися експертизи будуть в Харкові та Краматорську.

 Наостанок він додав, що такі поховання будуть обстежені не тільки в Слов’янську, але й в інших містах, звільнених від терористів.

 За матеріалами: liga.net

Читайте також: