fbpx
Політика

Яценюк повернувся до роботи прем’єром і озвучив свої вимоги

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повернувся до роботи і закликав Верховну Раду прийняти 31 липня провалені раніше закони про внесення змін до державного бюджету, Податковий кодекс, а також про реформування ГТС. Про це він заявив на брифінгу. За словами глави уряду без прийняття цих документів армія опиниться без засобів, а програма співпраці України з МВФ – зірветься. Звертаючись до українських політиків, прем’єр озвучив основні свої вимоги.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Позачергова сесія парламенту – перше, всі депутати в зал Верховної Ради – друге, голосування за всі законопроекти, які вніс уряд і які відповідають тим пропозиціям, які вносили депутати парламенту, – третє. Ухвалення державного бюджету, ухвалення змін до Податкового кодексу, прийняття рішення щодо української ГТС – це ключові речі, які повинні бути на порядку денному України», – заявив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За його словами, якщо нардепи проголосують за всі ці документи, в уряду з’явиться можливість фінансувати Збройні сили України, відновлювати Донецьк і Луганськ, і країна отримає від МВФ і Світового банку півтора мільярда доларів.

«Якщо ми це не приймаємо, то ми це все не отримуємо. Тому моя категорична вимога прийти в парламент і проголосувати», – резюмував прем’єр.

Читайте також: