fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Генпрокуратура України відкрила справу проти Єфремова за фактом зловживання владою

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) відкрили кримінальне провадження щодо одного з лідерів «Партії регіонів», – голови парламентської фракції партії Олександра Єфремова. Стало відомо, що правоохоронці звинувачують Олександра Єфремова в «зловживанні владою». Про кримінальну справу проти Єфремова повідомили в прес-службі «Центру протидії корупції».

«Олександра Єфремова звинувачують у зловживанні владою і протиправному тиску на ряд посадових осіб з метою отримання матеріальної вигоди. Відповідно до частини 2-ї статті 364 -ї Кримінального кодексу України, Олександру Єфремову загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років», – пояснили в «Центрі протидії корупції».

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За даними, оприлюдненими Генпрокуратурою України, Олександра Єфремова звинувачують в «тиску на співробітників державного підприємства "Луганськвугілля"». Зокрема, народний депутат України змушував представників «Луганськвугілля» закуповувати обладнання у двох фірм. Цікаво, що основним власником першої фірми під назвою ТОВ «ДС- 8» є син Олександра Єфремова. У другій фірмі (ТОВ «Індекспром» ), один із власників – це дружина Олександра Єфремова. Вигравши державні тендери, зазначені фірми поставили «Луганськвугіллю» обладнання в рази дорожче за ринкову ціну. Загальна сума угод складає 232,38 мільйона гривень. Такі дії призвели до додаткових витрат з державного бюджету України, більш, ніж на 100 мільйонів гривень.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо керівників НМУ ім. Богомольця. Зокрема, керівництво університету проігнорувало вимоги державної виконавчої служби, згідно з яким керівництво університету повинно було поновити на посаді ректора НМУ ім. Богомольця Москаленка.

Читайте також: