fbpx
Політика

Шотландія і Великобританія відмовляються проводити рік культури з Росією

Уряди Шотландії та Великобританії більше не збираються надавати підтримку року культури з Росією. Як заявили представники цих держав, таке рішення було прийнято через агресію Російської Федерації щодо України. Повідомляється, що члени обох урядів проігнорують всі заходи, які були організовані в рамках програми року.

«Уряд Сполученого Королівства приймає рішення відмовитися від підтримки британсько-російського культурного заходу через вимушену причину. Ця причина – незаконна анексія Кримського півострова Російською Федерацією. Через такі подій, уряд та інші високопоставлені офіційні особи проведенню заходів сприятиме не будуть», – прокоментували ситуацію в МЗС Великобританії.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Ідею ігнорування року культури з Росією підтримали і в шотландському уряді.

Як вже повідомлялося раніше, польське керівництво відмовилося проводити заходи в рамках проведення року Польщі в Росії в 2015 році. У Польщі це рішення також пояснили агресивними діями РФ.

Читайте також: