fbpx
Політика

Бригинець закликав посла Сербії в Україні надати позицію сербського уряду щодо сербів, воюючих за терористів на Донбасі

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець звернувся до посла Сербії в Україні, попросивши того надати офіційну інформацію щодо позиції сербського уряду щодо того, що на території України воює 205 сербів і існує навіть окрема сербське угруповання під назвою «Йован Шевич», яким керує Братислав Живкович.

За словами Олександра Бригинця, з новин у ЗМІ йому так і не вдалося виділити чітку позицію сербського уряду в даному питанні, зазначивши, що дана інформація дуже важлива для нього, як керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Сербією.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 При цьому депутат також звернув увагу на те, що вчора, 27 липня, сербський футбольний клуб «Нові Сад» запросив команду з ЛНР на товариський матч, який має відбутися наприкінці серпня.

 «В даному випадку йдеться про офіційну гру офіційної сербської команди з командою неіснуючої «держави», що діє як терористична організація на території України. На жаль, з цього приводу я теж не чув офіційної позиції ні сербської федерації футболу, ні сербського уряду. Можливо, причина цьому – недостатній моніторинг моєю командою сербських ЗМІ», – написав Олександр Бригинець в Facebook.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 Як зазначив депутат, саме тому він попросив сербського посла надати офіційну позицію Белграда з даних питань.

 «Якщо така позиція не озвучена – прошу її з’ясувати, оскільки це матиме істотний вплив не тільки на розвиток міждержавних сербо-українських відносин, але і безпосередньо відносин між українським та сербським народом», – додав Олександр Бригинець.

Читайте також: