fbpx
Міжнародна економіка

ЄС введе санкції проти Росії на 10 млрд євро – El Pais

У Євросоюзі пропонують ввести санкції проти Російської Федерації, які коштуватимуть Кремлю близько 10 мільярдів євро. Про це повідомляє агентство El Pais. Йдеться про розмір потенційних збитків для російської сторони, які для країн Євросоюзу будуть більш ніж в два рази меншими. Очікується, що рішення щодо проекту нових санкцій проти РФ повинні прийняти вже в найближчі дні.

Таким чином, в ЄС хочуть ще сильніше покарати Російську Федерацію за роль в українській кризі.

«Брюссель пропонує закрити державним банкам з Росії доступ до європейського капіталу, ввести ембарго на постачання озброєнь, припинити поставки товарів подвійного (військового і цивільного) призначення, відмовитися від продажів основних технологій для важливих стратегічних секторів в РФ, в тому числі й енергетичного», – зазначає видання.

У повідомленні сказано, що найбільш болючим заходом для російської економіки може стати заборона фінансування Євросоюзом інститутів, контрольний пакет акцій в яких належить Кремлю. Раніше інвестори з Євросоюзу придбали близько 47 % бондів, емітованих російськими «провладними організаціями».

«Виконавча влада Євросоюзу пропонує заборонити всім організаціям та фізичним особам ЄС інвестувати у фінансові інструменти, термін погашення яких перевищує 90 днів», – пояснили у виданні.

Фахівці з ЄС стверджують, що на першому етапі введені санкції не торкнуться інвестиції європейської сторони в облігації приватних компаній і російської держави.

«У Брюсселі мають намір заподіяти Російській Федерації максимальний збиток при мінімальних збитках для ЄС», – підсумували у виданні.

 

Читайте також: