fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Горлівці терористи примусово забирають чоловіче населення віком від 14 до 65 років

  Терористи і російські найманці в оперативному порядку із застосуванням сили збирають хлопців і чоловіків у Горлівці для примусової служби в лавах так званого ополчення. Про це УНН повідомили в штабі Антитерористичного центру.

 "За оперативними даними розвідки, в Горлівці терористи і російські найманці проводять примусову "загальну мобілізацію". Озброєні бойовики ходять по будинках і забирають все чоловіче населення – від підлітків до пенсіонерів 65-річного віку. При цьому активність проявляють саме російські найманці, адже за нашими даними вони отримали вказівку збирати всіх, хто вже отримав паспорти. Але в Росії паспорти отримують в 14 років. Тому бойовики забирають підлітків від 14 років, аргументуючи тим, що за законами РФ вони вже повинні отримати паспорт. Що ж до кількості людей, яких терористи під страхом розстрілу змусили "вступити" в так звану армію "ДНР", то поки дані уточнюються", – сказали в Антитерористичному центрі.

 Нагадаємо, терористи з "ЛНР" оголосили повну мобілізацію. Раніше повідомлялося, що на Луганщині бойовики проводять мобілізацію під дулами автоматів.

 Читайте: Терористи оголосили «повну мобілізацію населення»

 Також нагадаємо, на початку червня влада ДНР оголосила добровільну мобілізацію.

 Як повідомлялося, президент П. Порошенко підписав Закон "Про часткову мобілізацію", який попередньо підтримала ВР.

 Джерело: УНН

Читайте також: