fbpx
Політика

У Японії подумають про розширення санкцій щодо РФ

В уряді Японії збираються «розглянути питання введення додаткових санкцій» щодо Російської Федерації. Таке рішення японська сторона може прийняти у зв’язку з катастрофою малазійського авіалайнера «Боїнг 777» на сході України. Про це повідомляє агентство «Кіодо».

Стало відомо, що рішення про «розгляд додаткових санкцій» японська сторона прийняла під час наради Ради національної безпеки. Цікаво, що на нараді Ради національної безпеки Японії був присутній і Сіндзо Абе, глава уряду.

Агентство відзначає, що конкретні заходи і терміни їх введення в Токіо визначать після того, як офіційні відомства ЄС оприлюднять список нових санкцій щодо Російської Федерації.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Нагадаємо, що раніше в прес-службі Ради Європейського союзу заявили, що розширений список санкцій для України і РФ буде опублікований вже до сьогоднішнього вечора.

Про ситуацію з санкціями проти РФ розповіли джерела в МЗС Японії. Швидше за все, додаткові санкції з боку Японії будуть в певному сенсі «обмежені». У Токіо хочуть врахувати вплив, який нові санкції можуть надати на переговори з Кремлем щодо спірного «острівного питання».

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Варто відзначити, що в Японії пообіцяли фінансово підтримати Україну. Японія розглядає можливість надання допомоги Україні у трьох напрямках – економічний розвиток, зміцнення демократії і національний діалог. Крім того, Японія готова розширити технічне співробітництво для зміцнення верховенства права та підвищення ефективності державного управління.

Раніше повідомлялося, що Канада ввела економічні санкції щодо РФ. Крім того, Канада ввела заборону на в’їзд на свою територію цілого ряду російських політиків і сепаратистів зі сходу України.

Читайте також: