fbpx
Політика

Томенко проти заборони комуністичної ідеології в цілому

 Як повідомив народний депутат України, радник президента України Микола Томенко, він підтримує заборону Комуністичної партії України, але, в той же час – проти заборони комуністичної ідеології в цілому.

За словами депутата, він є прихильником заборони організацій і партій, що проводять антидержавну політику.

«Назвіть мені хоча б одну країну, де держава дозволяла б легально діяти, а тим більше працювати у вищому представницькому органі представникам політичної партії, яка підтримує сепаратистів і терористів на території своєї країни і, фактично, є репрезентантами радикальних організацій сусідньої держави, яка де-факто воює проти України. Діяльність таких організацій має бути заборонена», – сказав Микола Томенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

При цьому він звернув увагу на те, що ніхто не забороняє людям, які сповідують комуністичну ідею, представляти її.

В цілому, Микола Томенко допускає, що навіть після заборони КПУ в країні можуть з’явитися нові політичні сили, які будуть сповідувати комуністичні цінності.

«Буде цілком логічно, якщо в Україні з’являться нові політичні сили чи організації, в основі яких буде визнання української держави, цілісності і недоторканності її території, але при цьому вони будуть сповідувати комуністичні цінності, скажімо, в соціальній сфері», – уточнив він.

Читайте також: