fbpx
Право

Російські слідчі знайшли більше 5 тисяч потерпілих у «справі Савченко»

 Слідство у справі української військової льотчиці Надії Савченко допитало майже 18 тис. осіб. Про це на своїй сторінці в Twitter написав адвокат Савченко Микола Полозов.

Полозов також опублікував частину документів з коментарем «трохи статистики щодо «української справи» Савченко»: «За минулий період попереднього слідства по кримінальній справі допитано як свідків і потерпілих 17 тисяч 915 осіб, з них потерпілих – 5 443, свідків – 11 тисяч 168, у тому числі неповнолітніх – 290. Крім того, в ході слідства призначено 50 медичних, балістичних та інших судових експертиз, проведено 45 виїмок предметів і документів».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Довідка УНІАН. Військова льотчиця Савченко була захоплена терористами в полон в зоні АТО на сході України в середині червня. Пізніше з’ясувалося, що вона знаходиться під вартою в Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових. Російські слідчі стверджують, що Савченко затримали після того, як вона сама в’їхала в Росію «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали терористи на Донбасі, і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Савченко. Суд Новоусманского району заарештував Савченко до 9 вересня. Льотчицю утримують в СІЗО Воронежа. 17 липня Савченко заявила про бажання особисто брати участь у засіданні Воронезького облсуду 25 липня. Також вона звернулася до Слідчого комітету РФ порушити кримінальну справу за фактом її викрадення. Сьогодні, 25 липня, Воронежський обласний суд розглядає апеляцію захисту на рішення про арешт Савченко.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Джерело: УНІАН

Читайте також: