Порошенко розраховує залишити Яценюка прем’єром до перевиборів ВР

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Арсеній Яценюк залишиться на посаді прем’єр-міністра хоча б до перевиборів Верховної Ради, які очікуються цієї осені. Про це журналістам після засідання Кабміну повідомив представник президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк, передає «РБК- Україна». У той же час він вважає, що Володимир Гройсман не зможе довго виконувати обов’язки глави уряду.

Related Post

«Не можуть розпорядженням Кабінету міністрів покладатися повноваження на Гройсмана. Може, на певний час. Не забувайте, що прем’єр-міністр – це політична посада. Так просто між собою передати повноваження можливо на два- три дні, але неможливо в довгостроковій перспективі», – заявив Олександр Данилюк.

За словами політика, Петро Порошенко продовжує вважати Арсенія Яценюка чинним прем’єром, оскільки Верховна Рада ще не прийняла його відставку. Крім того, глава держави розраховує, що Кабмін у нинішньому складі пропрацює до перевиборів Верховної Ради, щоб не посилювати і без того складну ситуацію в країні.

Leave a Comment