fbpx
Політика

Порошенко розраховує залишити Яценюка прем’єром до перевиборів ВР

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Арсеній Яценюк залишиться на посаді прем’єр-міністра хоча б до перевиборів Верховної Ради, які очікуються цієї осені. Про це журналістам після засідання Кабміну повідомив представник президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк, передає «РБК- Україна». У той же час він вважає, що Володимир Гройсман не зможе довго виконувати обов’язки глави уряду.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Не можуть розпорядженням Кабінету міністрів покладатися повноваження на Гройсмана. Може, на певний час. Не забувайте, що прем’єр-міністр – це політична посада. Так просто між собою передати повноваження можливо на два- три дні, але неможливо в довгостроковій перспективі», – заявив Олександр Данилюк.

За словами політика, Петро Порошенко продовжує вважати Арсенія Яценюка чинним прем’єром, оскільки Верховна Рада ще не прийняла його відставку. Крім того, глава держави розраховує, що Кабмін у нинішньому складі пропрацює до перевиборів Верховної Ради, щоб не посилювати і без того складну ситуацію в країні.

Читайте також: