fbpx
Політика

Яценюк подав у відставку

Верховна Рада України у четвер, 24 липня, провалила голосування за включення до порядку денного змін до Податкового кодексу, які передбачають збільшення надходжень до державного бюджету. За ухвалення рішення проголосували всього 206 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів. Не прийняв парламент і закон про реформування газотранспортної системи України, який дозволив би залучити іноземних (зокрема, європейських і американських ) інвесторів до її модернізації. За відповідний закон проголосували 94 нардепи. Після такого провалу прем’єр-міністр, який представляє проекти, попросив півгодинну перерву в засіданні, щоб провести консультації та потім виступити з заявою.

Після перерви глава уряду заявив, що очолюваний ним уряд хотів зробити все, щоб вивести Україну на європейський шлях. Адже свого часу цей шлях обрали не політики, а герої Небесної сотні і мільйони простих громадян. А владі потрібно було тільки підтримати народ своїми реальними діями та рішеннями. Але після того як розпалася парламентська коаліція, нардепи провалили зміни до бюджету і реформування газотранспортної системи України, Арсеній Яценюк заявив, що Кабмін не має морального права на існування, а тому заявив про свою відставку.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Це не найкращий уряд в історії країни, сподіваюся, таке буде в майбутньому, якщо збережеться Україна. Але, принаймні, це уряд робив те, що міг, те, як уміли, як вчили батьки, як це відчували. Чи задоволений особисто роботою? Звичайно, ні. Але чи зробили ми все, що в наших силах? Так, зробили. Те, що відбулося сьогодні в парламенті, буде мати дуже складні, якщо не драматичні наслідки для країни. Дай Боже, щоб я помилявся», – сказав Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«Я оголошую про відставку у зв’язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив», – зазначив прем’єр, після чого пішов з трибуни Верховної Ради.

Після цього Олександр Турчинов попросив нардепів якнайшвидше розпочати консультації про внесення кандидатури технічного прем’єра, і на цьому достроково закрив вечірнє засідання парламенту.

Читайте також: