fbpx
Політика

На членів КПУ заведено 308 кримінальних справ

Українськими правоохоронцями було відкрито 308 кримінальних проваджень щодо представників Комуністичної партії України. Такі цифри журналістам назвала глава Державної реєстраційної служби Ганна Онищенко після сьогоднішнього засідання суду у справі про заборону діяльності партії.

«На сьогоднішній день відкрито 308 кримінальних справ проти окремих членів Комуністичної партії України», – прокоментувала ситуацію Ганна Онищенко. За її словами, справи проти комуністів відкриті «з різних злочинів».

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Крім того, як заявила Онищенко, у правоохоронців є докази того, що саме керівництво Комуністичної партії України у відкритій формі підтримувало анексію Кримського півострова, а також створення так званих «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки». За словами керівника реєстраційної служби, члени цієї партії агітували за приєднання частини Дніпропетровської області до Російської Федерації.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Нагадаємо, що сьогодні фракція партії комуністів була офіційно розпущена в українському парламенті.

Читайте також: