fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Серед затриманих бойовиків в Луганській області є громадянин Сербії

З 18 проросійських бойовиків, які потрапили в полон оперативного командування «Північ» після одного з боїв у Луганській області, більша частина – громадяни Російської Федерації. Якщо говорити про національність, то серед них переважають росіяни, чеченці і один осетин.

З такою заявою в інтерв’ю «Радіо Свобода» виступив прес-секретар оперативного командування «Північ» Анатолій Прошин. Крім цього, як заявляє Анатолій Прошин, серед затриманих проросійських бойовиків є також азербайджанці і один громадянин Сербії. Щодо сепаратистів, то в затриманій групі їх лише декілька і всі вони жителі Луганської області.

Зі слів представника військових, взяті в полон проросійські бойовики вважали, що сили антитерористичної операції їх знищать, і були здивовані, коли відразу після допиту і розслідування їх пообіцяли доставити до суду.

Також Анатолій Прошин зазначив, що після звільнення міст найважливіша завдання українських військових – психологічна робота з населенням.

«Люди, які спілкуються з українськими солдатами після звільнення міст, змінюють свою думку. Важливо залучити місцеве населення до такого спілкування», – сказав Анатолій Прошин.

Читайте також: