fbpx
Економіка

Росія готується розширити список заборонених українських продуктів

Росія збирається розширити список заборонених продуктів з України. Про це заявила глава Росспоживнагляду Анна Попова, передає РИА Новости. За її словами, багато українських продуктів, що поставляються до Росії, не відповідають російським вимогам, фіксуються і випадки порушення прав споживачів.

Анна Попова розповіла, що проби багатьох українських продуктів проводяться у всіх суб’єктах Російської Федерації в різних лабораторіях, але результати ідентичні. Широкий перелік продукції не відповідає вимогам.

«Ми знімаємо з реалізації, ми залучаємо до адміністративної відповідальності, ми через суд забороняємо реалізацію тієї чи іншої партії. У різних суб’єктах Російської Федерації перелік цієї продукції теж розширюється», – пояснила глава Росспоживнагляду.

Під заборону, за словами Анни Попової, можуть потрапити дитячі соки, пиво, овочеві консерви і молочна продукція. Наприклад, при останній перевірці рибних консервів фахівці встановили, що масова частка сухої речовини не відповідає вимогам – в банках виявлена ​​ціла риба, яка не має ознак тушки, кількість заливки або соусу в консервах за питомою вагою більше, ніж самої риби.

Читайте також: