fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РФ продовжує обстрілювати українських військових і накопичувати свої війська на кордоні – РНБО

Збройні сили Російської Федерації продовжують обстріл українських військовослужбовців. Крім того, російська сторона накопичує свої війська на кордоні з Україною. Про це стало відомо з повідомлення інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки України, передає агентство РБК-Україна.

Силами АТО було встановлено, що в районі населеного пункту Кругленьке (Курська область), російська армія обладнала спеціальний польовий табір. Як стверджують в інформцентрі РНБО, в польовому таборі знаходяться підрозділи 24-ї окремої бригади спецпризначення ГРУ ВР РФ по Новосибірській області та 32-ї окремої мотострілкової бригади. Крім того, біля кордону з Україною помічений і 56-й інженерно-саперний полк з Республіки Татарстан.

«Навпроти ділянки прикордонної служби "Грем’яч" і "Гірськ" в Чернігівській області у вівторок відбулася чергова провокація з боку РФ. Кілька одиниць важкої військової техніки демонстративно наблизилися до українського кордону, розгорнулися в бойові порядки, імітували атаку, після чого рухалися вздовж лінії державного кордону», – підсумували в РНБО.

Раніше повідомлялося, що Україна направила ноту Росії про порушення міжнародної конвенції по боротьбі з тероризмом.

Читайте також: