fbpx
Політика

Обама знову просить ЄС посилити санкції проти Росії

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в черговий раз закликав керівництво ЄС до додаткових санкцій щодо Російської Федерації. Американська сторона повідомляє, що Барак Обама вітав підготовку Євросоюзу до введення додаткових санкцій проти «тих осіб, які дестабілізують ситуацію в Україні».

Відомо, що керівники МЗС країн-членів ЄС 22 липня домовилися про «прискорення процесу розробки нових обмежувальних заходів щодо Російської Федерації». Такі заходи планується прийняти у зв’язку з напруженою ситуацією в Україні. Про розробку нових санкцій проти РФ розповіла Кетрін Ештон, голова європейської дипломатії.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Російське питання» прокоментував і президент США Барак Обама. Під час виступу перед представниками Демократичної партії США в Сіетлі Барак Обама сказав, що багато американських громадяни стурбовані становищем своєї країни. У США турбуються через те, що «країна так і не знайшла свого місця в новому світовому порядку».

«Частина американського населення стурбована тим, що зараз старий світовий порядок не працює, а в умовах нового порядку ми не перебуваємо на тому місці, на якому маємо бути», – заявив Барак Обама.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

За словами президента, зараз американський народ стривожений. Барак Обама пояснив, що така ситуація пов’язана з серйозними викликами для США за кордоном. Крім того, президент США розповів, що є «серйозними викликами для США». Як приклад Барак Обама навів ситуацію в Україні, агресію Російської Федерації проти своїх сусідів. Також президент США сказав, що саме російська сторона фінансує і озброює терористів. Наостанок Барак Обама нагадав про ситуацію в Сирії, Іраку, а також конфлікті між Палестиною та Ізраїлем.

Читайте також: