fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ затримала терористів, які підірвали банки в Одесі і готували нові теракти

Служба безпеки України в ніч з 21 на 22 липня 2014 року заарештувала п’ятьох учасників терористичної організації, які збиралися влаштувати теракти в Одесі в місцях масового скупчення громадян. Також метою терористів були і політики. Влаштувати теракти планувалося з використанням саморобних вибухових пристроїв. Таку інформацію оприлюднили у прес-службі СБУ.

«У ніч з 21 на 22 липня співробітники СБУ затримали п’ятьох українців, учасників терористичної організації, яка планувала дестабілізувати ситуацію в регіоні. Раніше затримані вже здійснювали підрив банківських відділень в місті. Зловмисники готувалися знищити будівлі військових комісаріатів на території Одеси», – сказано в повідомленні СБУ.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

У прес-службі СБУ рапортують, що силовики встановили зв’язки терористів. Зокрема, затримані зловмисники координували свої злочинні дії з ватажками терористів. Йдеться про ватажків, які беруть безпосередню участь у бойових діях проти української армії на Донбасі.

Після затримання силовики провели обшуки у членів терористичної групи. Співробітники СБУ вилучили у терористів вибухову суміш, елементи вибухових пристроїв, засоби травмування людей під час вибуху (рубані цвяхи, металеві кулі і т.д.). Також у терористів знайшли і сепаратистську символіку.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Правоохоронцями було відкрито кримінальне провадження за статтею 258- ї Кримінального кодексу України, – «Терористичний акт».

 

Читайте також: