fbpx
Політика

Депутати ВР підтримали часткову мобілізацію

  Верховна Рада підтримала проект президентського закону про часткову мобілізацію, повідомляє кореспондент УНН.

 За основу і в цілому закон про часткову мобілізацію підтримали 232 депутати. Нагадаємо, 21 липня, згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України президент Петро Порошенко направив на затвердження до Верховної Ради указ "Про часткову мобілізацію". Відповідно до документа, часткова мобілізація оголошена " у зв’язку з поширенням проявів тероризму на території України, яке призводить до загибелі мирного населення, військовослужбовців та працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах країни, концентрацією угруповань військ (сил) зі значним наступальним потенціалом на території Російської Федерації поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпеки державній незалежності України, з метою забезпечення оборони держави, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Заклик військовозобов’язаних, резервістів і поставка транспортних засобів для забезпечення потреб військ здійснюватимуться в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

 Джерело: УНН

Читайте також: