fbpx
Економіка

Авіапарк Порошенка застрахували на 4 млн гривень

Державне авіаційне підприємство «Україна» за результатами проведеного тендеру уклало договір зі страховою компанією «Українська страхова група». Зокрема, останні нададуть державіапідприємству послуги зі страхування. Загальна вартість контракту складає 4 180 000 гривень. Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посиланням на дані з «Вісника державних закупівель».

Варто відзначити, що в угоді йдеться про обов’язкове страхування повітряних суден, страхування відповідальності сторони-експлуатанта за шкоду, заподіяну третім особам, а також відповідальності повітряного перевізника за шкоду, що буде завдано пасажирам, пошті, багажу, вантажу. Крім того, в угоді нагадується і про обов’язкове страхування членів екіпажу повітряного судна та іншого авіаційного персоналу.

Страховку для авіапарку президента України оформляють на термін у шість місяців. Виходить, що ДАП «Україна» застрахують до кінця поточного року. Стало відомо, що у Порошенка застрахують два вертольоти і три літаки. Дорожче в ГАП оцінили літак Airbus А-319- 115, – в 364 мільйони гривень. Кожного з членів екіпажу застрахували на 100 тисяч гривень. Крім того, ГАП вирішило застрахувати і пасажирів літаків (на 250 тисяч гривень),  багаж (1131 гривень). Також визначили і страхову суму за затримку перевезення (4694 гривень). Загальна сума шкоди, заподіяної третіми особами, оцінена від 150 до 300 мільйонів гривень (для літаків).

Додамо, що власником «Української страхової групи» є голландська «TBIH Financial Services Group NV».

 

Читайте також: