fbpx
Політика

Латвія включила Кобзона, Газманова і Валерію в чорний список

І. Кобзону, Валерії та О. Газманову заборонили в’їзд до Латвії.

 Сьогодні Міністерство закордонних справ Латвії оприлюднило імена трьох відомих діячів россійської культури, яким заборонений в’їзд до Латвії. Це – Йосип Кобзон, Олег Газманов, Алла Перфілова, відома під сценічним псевдонімом Валерія, передає УНН з посиланням на Delfi.

Як повідомлялося раніше, в "чорний список" включені особи, які останнім часом "агресивно підтримували" анексію Криму і "неодноразово публічно принизливо відгукувалися про дії України".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Міністр заявив, що якщо люди, внесені до списку, вже знаходяться на території Латвії, їх попросять залишити країну. Нагадаємо, на цьому тижні в Юрмалі починається традиційний музичний фестиваль "Нова хвиля". 23 липня "Вторган -клуб" планував провести творчий вечір Йосипа Кобзона, на який були запрошені багато відомих латишів та росіян.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У 2003 році Латвія вже вносила Йосипа Кобзона в "чорний список" з офіційним формулюванням "загроза державній безпеці і громадському порядку". Однак, в 2004 році новий міністр внутрішніх справ Ерік Екабсонс скасував це розпорядження, після чого І. Кобзон вільно відвідував Латвію практично щорічно, беручи участь у фестивалі "Нова хвиля".

Джерело: УНН

Читайте також: