fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Припинення поставок важкої техніки терористам є ключовим завданням, – Порошенко

 Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в ході якої проінформував про поточну ситуацію на Донбасі і зусиллях України для організації максимально прозорого та ефективного міжнародного розслідування терористичного акту, наслідком якого став збитий літак «Малазійських авіаліній» і загибель сотень людей. Про це УНН повідомили в прес-службі глави держави.

 Президент України підкреслив, що Україна разом з міжнародною спільнотою повинна дати рішучу відсіч міжнародному тероризму і зупинити тих, хто направляв терористів, забезпечував їх зброєю і продовжує їх підтримувати.

 "Факти мародерства, крадіжок кредитних карт, особистих речей, те як терористи чинять з тілами загиблих виходить за рамки людської моралі", – зазначив Петро Порошенко.

 Ангела Меркель підтвердила, що такі дії є неприпустимими. Співрозмовники погодилися, що припинення поставок терористам важкої техніки і зброї через російсько-український кордон – є ключовим завданням. Режим моніторингу та верифікації під контролем ОБСЄ як на пунктах пропуску, так і вздовж кордону є критично важливим. Петро Порошенко і Ангела Меркель домовилися і надалі бути в прямому контакті для координації дій.

 Джерело: УНН

Читайте також: