fbpx
Політика

Україна, Молдова і Грузія можуть стати союзниками НАТО, – Клімкін

Україна може стати союзником НАТО без вступу до Альянсу.

  Про це в ефірі "Общественного.ТВ" повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. За його словами, на саміті НАТО, який відбудеться на початку вересня в Південному Уельсі, будуть визначені рамки співробітництва Північноатлантичного альянсу з Україною, Молдовою і Грузією. Йдеться про те, що НАТО може залучити в простір безпеки країни, які формально не є членами Альянсу або не можуть ними стати.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

"НАТО каже, що ми готові розглянути ідеї про залучення в простір безпеки країн, які не є членами Альянсу і не можуть стати членами НАТО, або за власним бажанням, або не відповідають критеріям. Майбутній саміт НАТО, який пройде на початку вересня в Південному Уельсі, визначить рамки", – повідомив міністр.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

"Чи дозволить таке союзництво використовувати всі можливості Альянсу, це питання набуття членства в НАТО. Але це точно дозволить нам використовувати нові можливості. Які саме, ми будемо знати після саміту", – додав Клімкін.

Джерело: УНІАН

Читайте також: