fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи повинні скласти зброю і повернути Україні контроль над кордоном з Росією, – РНБО

В Україні відповіли на вимоги офіційної Москви щодо припинення вогню через падіння Boeing-777 «Малазійських авіаліній». Зокрема, українська сторона вимагає від проросійських бойовиків здати зброю і повернути контроль над ділянками державного кордону з Росією. Таку позицію офіційного Києва під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив Андрій Лисенко, спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО. Слова Андрія Лисенка передає агентство РБК-Україна.

«Щодо ініціативи з припиненням вогню, то українська сторона готова вже давно. Президентом України було оголошено, що ми погодимося на припинення вогню тільки за умови здачі бойовиками зброї, встановлення повного контролю над кордоном з РФ і при встановленні моніторингової групи ОБСЄ», – пояснив спікер РНБО.

Раніше повідомлялося, що українській стороні вдалося домовитися з терористами про можливість проведення необхідних робіт на місці падіння літака Боїнг 777.

«Це буде зроблено для того, щоб Україна змогла виконати найголовніше – упізнати тіла, ідентифікувати загиблих і передати їх родичам», – заявив глава СБУ Валентин Наливайченко.

Читайте також: