fbpx
Політика

«Весь світ побачив справжнє обличчя агресора», – Порошенко

Президент України Петро Порошенко прокоментував катастрофу літака «Малайзійських авіаліній» в Донецькій області. Глава держави вважає, що ситуація зі збитим літаком «Малайзійських авіаліній» виводить проблему з наведенням порядку в Луганській і Донецькій областях вже на світовий рівень. Таку думку Петро Порошенко висловив у своєму терміновому зверненні, опублікованому після краху літака «Малайзійських авіаліній».

«Зовнішня агресія проти української держави – ​​не тільки наша проблема, це загроза глобальної та європейської безпеки. Подолання цієї проблеми вимагає спільних зусиль», – заявив Петро Порошенко.

Варто відзначити, що президент України згадав і ефективні дії української армії на Донбасі. За словами президента, через такі дії сил АТО найманці зі своїм «старшим братом» нерідко вдаються до «неприхованих військових дій проти України». Як пояснив Петро Порошенко, територію східної України обстрілюють з території сусідньої держави. Крім того, «старший брат» збиває літаки, поставляє свої професійні кадри і бойову техніку на Донбас.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Гібридна війна на сході України набуває неспростовні ознаки зовнішньої агресії», – підкреслив Порошенко.

У будь-якому випадку, протягом останніх тижнів захоплена терористами і бандитами територія зменшилася приблизно в два рази.

«Весь світ побачив справжнє обличчя агресора, тому що удар по мирному літаку є актом міжнародного тероризму, який спрямований проти всього світу», – підсумував Петро Порошенко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше повідомлялося, що саміт ЄС розширив санкції проти Росії. Як відомо, санкції проти Росії посилили у зв’язку з тим, що РФ належним чином не виконуються попередні домовленості щодо деескалації ситуації і напруженості на сході України, а також через невиконання даних нею обіцянок.

Читайте також: