fbpx
Політика

Росію можна здолати лише об’єднавшись – Томенко

 Народний депутат України, радник президента України Микола Томенко заявив, що сьогодні світ зіткнувся з новим серйозним випробуванням, подібним тим, які він вже проходив в ХХ столітті. Як зазначив Микола Томенко, спочатку світова спільнота боролося з фашизмом, а потім – з «сталінізмом». Тепер же, за його словами, з’явилася нова ідеологічна людиноненависницька ідеологія, яку умовно можна назвати «рашизм».

 Про це повідомила його прес-служба.

 Депутат звернув увагу на те, що цей самий «рашизм» за змістом не сильно відрізняється від фашизму чи сталінізму.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «У першому випадку Гітлер знищував усіх «несправжніх» арійців по всьому світу, щоб захистити інтереси «справжніх» арійців. У другому випадку Сталін знищував усіх, хто не підтримував комуністичну ідеологію. А тепер Росія, яка спочатку боролася інформаційно й ідеологічно, по всьому світу підтримує будь-які методи (у тому числі, і військові), щоб знищити тих, хто не підтримує ідеологію «Русского мира». Всі, хто коли-небудь знав або вивчав російську мову, або має російське коріння, потрапляють під державний і політичний «захист» Путіна, незважаючи на те, хочуть вони цього «захисту» чи ні», – сказав він.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 За його словами, на прикладі України можна побачити, що ця ідеологія продовжує гірші традиції фашизму і сталінізму.

 Як він вважає, історія зі збитим пасажирським авіалайнером над Україною, повинна покласти край дискусії про те, чи варто боротися з «рашизм» чи ні. Микола Томенко підкреслив, що тепер країни Євросоюзу повинні розуміти, що можуть зупинити Росію лише об’єднавшись, використовуючи політичні, економічні та, при необхідності, військові методи.

Читайте також: