fbpx
Право

Росавіація: Авіакомпанії з РФ припиняють літати над Україною

У зв’язку з катастрофою пасажирського авіалайнера Boeing-777-200 «Малазійських авіаліній» в районі державного кордону з РФ, російські авіакомпанії вирішили припинити виконання транзитних польотів з використанням повітряного простору України. Зокрема, російські авіакомпанії не літатимуть над Україною в період проведення бойових дій на Донбасі. Про це повідомили в прес-службі Росавіації.

У повідомленні відомства сказано, що маршрути прокладаються в обхід української території через Росію з подальшим виходом в повітряний простір інших держав. У Росавіації кажуть, що будуть літати над країнами, які «забезпечують безпечний проліт над своєю територією».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Варто відзначити, що в даний час ряд російських авіакомпаній приймає рішення про скасування або продовження регулярного авіасполучення з українськими містами. Зокрема, російський авіаперевізник «Аерофлот» вже скасував два рейси на Київ і Одесу на 18 липня. Крім того, в «Аерофлоті» скасували і один регулярний рейс до Києва.

За інформацією російської сторони, відновлення транзитних польотів через територію України може відбутися лише після «гарантованого та безумовного забезпечення безпеки польотів в українському повітряному просторі».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Нагадаємо, що раніше більшість великих світових авіакомпаній вирішили «перекроїти» маршрути. У компаніях запланували рейси своїх лайнерів таким чином, щоб уникнути польотів над українською територією.

17 липня в Донецькій області зазнав аварії лайнер Boeing 777-200, що належить компанії «Малайзійські авіалінії». Літак Boeing 777-200 виконував рейс «Амстердам – ​​Куала -Лумпур». Малайзійський літак летів на висоті 10100 метрів. У штабі АТО повідомили, що пасажирський авіалайнер збили терористи, – за допомогою зенітно-ракетного комплексу «Бук».

Читайте також: