fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Путін вважає, що в катастрофі Boeing-777 винна Україна

Президент Російської Федерації Володимир Путін прокоментував крах пасажирського лайнера в Донецькій області. За його словами, крах лайнера підтверджує необхідність мирного врегулювання кризи на сході України. Крім того, Володимир Путін просить провести об’єктивне розслідування обставин авіакатастрофи. Таку думку президент РФ висловив у бесіді з Марком Рютте, прем’єр-міністром Нідерландів.

У ході бесіди Володимир Путін висловив свої співчуття голові уряду Нідерландів через катастрофу літака. Додамо, що більшість пасажирів у Boeing-777 були громадянами Нідерландів. Крім того, Володимир Путін попросив Марка Рютте передати слова підтримки і співчуття всім рідним і близьким загиблих, а також всьому народу Нідерландів.

Під час наради російський президент розповів, кого вважає винним у катастрофі лайнера. За його словами, відповідальність за крах лайнера несе держава, над територією якої і сталася трагедія.

«Цією трагедії не сталося б, якби в Україні був мир, не були б відновлені бойові дії на сході країни», – додав Путін.

Варто відзначити, що президент доручив уряду РФ на чолі з Медведєвим зробити все можливе для того, щоб «встановити об’єктивну картину катастрофи». Зокрема, Володимир Путін попросив уряд РФ використовувати «всі наявні можливості цивільних відомств» для ретельного розслідування катастрофи лайнера.

«Ми повинні зробити все, що від нас залежить, щоб об’єктивна картина катастрофи лайнера стала надбанням і нашої громадськості, і громадськості України, і всього світу», – підсумував Путін.

Нагадаємо, що раніше українська авіавлада закрила авіапростір над Донбасом. Відзначимо, що для розслідування падіння Боїнга-777 в уряді створена спеціальна комісія.

Читайте також: