fbpx
Політика

Яценюк готовий взяти на себе відповідальність за непопулярні рішення

Фінансово-економічний стан України як і раніше залишається плачевним. І проблисків в цьому напрямі поки не видно. Розрив між доходами і видатками державного бюджету України на 2014 рік становить 14,5 млрд грн. У зв’язку з цим Кабмін задумався про продовження впровадження непопулярних методів для вирівнювання ситуації. Всю відповідальність за проведення цих реформ готовий взяти на себе прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це він заявив на засіданні уряду в четвер, 17 липня.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Вже зараз розрив між доходами та витратами становить 14,5 млрд грн, який треба покривати. Нам знову треба приймати дуже складні рішення, за які глава уряду готовий брати персональну відповідальність», – заявив прем’єр.

Вирівнювати бюджет уряд планує за рахунок подальшого урізання соціальних програм, продажу державного майна, приватизації державних об’єктів. Паралельно Кабмін зобов’язаний фінансувати витрати на оборону і відновлення інфраструктури Донбасу.

Читайте також: