fbpx
Політика

Балога назвав дії ЄС щодо українсько-російського конфлікту «дипломатичним шпагатом»

 Як повідомив народний депутат України Віктор Балога, у нього не було жодних ілюзій щодо позиції Європи щодо українсько-російського конфлікту. За його словами, рішення, прийняте Євросоюзом на саміті 16 липня – це своєрідний «дипломатичний шпагат»: рішення про санкції нібито є, але самих санкцій немає. Лідери ЄС нібито з Україною і всім цивілізованим світом, але в той же час і не проти Росії.

«Це такі собі "санкції Шредінгера"», – сказав політик.

За його словами, фактично Путіну дали час до серпня, протягом якого він може продовжувати перекидати техніку в Україні і зміцнювати свої позиції на Донбасі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Однак, як зазначив Віктор Балога, ситуацію більш – менш вирівняла позиція США.

«Той комплекс заходів, який вони пропонують, – це реальна допомога Україні. Американські санкції, звичайно, не зруйнують режим Путіна вже сьогодні, або завтра. Але вони, принаймні, зрівняють наші шанси і закладуть початок економічного краху Російської Федерації», – підкреслив він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому Віктор Балога звернув увагу на те, що вводячи санкції проти Росії, США несуть такі ж фінансові ризики, як і країни Європи.

«На території Росії працює чимало американських компаній, у тому числі й такі гіганти, залежні від нафтогазових ресурсів, як Chevron. Але, очевидно, за океаном краще розуміють, з ким доводиться мати справу, ніж ті, хто живе з Путіним мало не по сусідству», – підсумував депутат.

Читайте також: