fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Українського депутата Олександра Бригинця без пояснень затримали в Білорусі

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, який збирався відвідати Воронеж для зустрічі з затриманою українською льотчицею Надією Савченко, так і не зумів прибути в пункт призначення. Олександр Бригинець повинен був добиратися до Воронежа через Білорусь, однак на територію останньої його не пустили і заарештували. При цьому він звернув увагу на те, що нічого поганого не робив і не говорив про Білорусь, тому вчинок президента цієї країни Олександра Лукашенка викликав у нього подив.

«Заарештувати нардепа сусідньої країни, який рухався по дипломатичному паспорту і, відповідно, має дипломатичний імунітет – це небачене хамство», – написав він у Facebook, коментуючи ситуацію.

Депутат також написав, що не може повернутися в Україну, так як не має при собі грошей – лише квиток до Москви, з Москви до Воронежа, з Воронежа до Москви, з Москви до Києва.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За словами Олександра Бригинця, його колеги, які також прямували до Надії Савченко, змогли продовжити шлях. При цьому він підкреслив, що йому не пояснили, чому не пропускають на територію Білорусі і чому обмежили пересування.

«Капітан Щерба, який відмовився показати мені документи, згідно з якими я не можу пересуватися по транзитній зоні, сам, на моє глибоке переконання, знаходиться в ній незаконно. Подати мені якісь документи або якісь розпорядження, що забороняють мені пересуватися по транзитній зоні, він не зміг. Більше того, він повідомив, що це усна вказівка ​​когось з керівництва. Ось така вона Білорусія, тут вирішують не закони, а усні вказівки», – розповів політик.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Згодом Олександру Бригинцю вдалося зустрітися з українським консулом, який також висловив своє обурення поведінкою білоруської влади, яка не надала жодних документів щодо затримання, конфіскації паспорта, заборони на в’їзд та ізоляцію в приміщенні з охороною.

Зрештою прикордонники таки супроводили Олександра Бригинця до літака, який вже вирушив до Києва.

«Схоже, наступного разу я приїду в Росію і Білорусію, коли впаде режим Путіна», – підсумував він.

Читайте також: