fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Яценюк запропонував олігархам «скинутися» на відновлення Донбасу

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що питання відновлення інфраструктури зруйнованого Донбасу повинне лягти не тільки на плечі влади, а й так званих олігархів. Про це глава уряду повідомив під час брифінгу на горі Карачун у звільненому від терористів Слов’янську Донецької області, пише УНІАН.

«Переконаний, що в таких умовах всі повинні скинутися, всі повинні дати гроші для того, щоб відновити мережі, відновити інфраструктуру і відновити життя на Донбасі», – заявив Арсеній Яценюк.

Крім влади та олігархів, розповів глава уряду, до відновлення Донбасу обіцяють підключитися і європейські інвестори. Вже у вересні Україну очікує проведення донорської конференції інвесторів з Європейського союзу, на якій сторони узгодять обсяги фінансування та технічної допомоги. До цього планується приїзд спеціальної місії ЄС, яка оцінить ступінь руйнувань в регіоні.

Як повідомив Арсеній Яценюк, за попередніми оцінками, збитки об’єктів Донецької та Луганської областей становить 8 мільярдів гривень. Але у зв’язку з продовженням воєнних дій на цій території, цифра може збільшитися.

Читайте також: